Mainos

Lisää amerikkalaisjoukkoja Irakiin

USA aikoo kaksinkertaistaa Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen määrän noin 200 000 sotilaaseen.

Amerikkalaiset valmistautuvat lähettämään Persianlahdelle lisäjoukkoja jopa 120 000 tuhatta sotilasta. Irakilaisten odotettua ankarampi vastarinta on herättänyt Yhdysvalloissa arvostelua sodan strategiasta.

Kalustokuljetukset Kuwaitista rajan yli Irakin puolelle ovat tähän astisista suurimmat. Amerikkalaisten sotilasjohto ei kuitenkaan enää uskalla luvata pikaista kotiinpaluuta. Irakissa olevien maajoukkojen komentaja myöntää Washington Post - lehden haastattelussa, että ongelmat ovat odotettua suuremmat, sillä kaluston ja joukkojen kuljetus on vaikeaa ja irakilaisten vastarinta sitkeää.

Etelä-Irak alkaa olla liittouman hallussa ja sotatoimet tiivistyvät koko ajan enemmän Bagdadin ympärille. Irakilaiset sanovat tekevänsä pääkaupungistaan amerikkalaisille maanpäällisen helvetin. Presidentti George W. Bush ja Yhdysvalloissa vieraileva Britannian pääministeri Tony Blair ovat toistaneet, etteivät koskaan luvanneetkaan helppoa voittoa. Bushin mukaan amerikkalaiset sotivat niin pitkään kuin tilanne vaatii. Sodan pitkittyminen on kuitenkin vakava uhka hänen toistaiseksi vankkumattomalle kansansuosiolleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.