Mainos

Lippuperuutukset ruuhkauttavat Finnairia

Finnairin takaisinmaksuosasto on ruuhkautunut lippujaan peruneiden matkustajien rahahakemuksista. Osa palautuksista maksetaan nimittäin pankkiin, eikä käteisellä lipputoimiston tiskiltä.

Peruutusten määrät ovat suunnilleen samaa luokkaa kuin peruutetut lennotkin. Kotimaan lennoista peruutuksia on siis noin 80 prosenttia ja kansainvälisestä liikenteestä 10-30 prosenttia. Tilitysvirkailija Arja Hämäläisen mukaan hakemuksia onkin nyt "todella paljon". Lakon aikana tulleet hakemukset on silti aikomus käsitellä jonon ohi mahdollisimmat pikaisesti. Käytännössä aikaa kuluu noin viikon verran.

-Normaali ruuhka on kuukautta tai kahta, Hämäläinen sanoo.
-He jotka ovat jättäneet hakemukset ennen lakkoa, jäävät nuolemaan näppejään. Eihän sekään tietenkään oikein ole, hän myöntää.
Vihaisia puheluita on siitä huolimatta tullut yllättävän vähän.
-Ihmiset ovat aika hyvin ymmärtäneet. Jotkut tosin sanovat, että tulee korkomenoja, kun laskut erääntyvät, eivätkä hyvitykset ehdi ajoissa.

Asiakas säästää peruutuskulut

Helsingin City-terminaalin toimistopäällikkö Lisbet Långström sanoo, että pankkiin palautetaan etupäässä korteilla maksetut lennot. Käteisostot pyritään maksamaan käteisellä, mikäli kyse ei ole kovin suurista summista. Osalle käteisasiakkaista tilipalautusta ehdotetaan siksi, ettei käteiskassassa ole rajattomasti rahaa.

-Jos asiakas on heti menossa rautatieasemalle lipunostoon, ymmärrän hyvin, että hän tarvitsee käteistä, Långström linjaa.
Lentoyhtiö maksaa asiakkaille lähes kaikki alennusmatkatkin täysimääräisenä eli ilman peruutusmaksua. Erikoishinnoitelluista lipuista joutuu normaalisti maksamaan peruutuskulua, joka on kotimaanlipusta 150 markkaa ja eläkeläislipusta 50 markkaa. Halpojen ulkomaanlentojen peruutusmaksu olisi puolet lipun hinnasta.

Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä muistuttaa, ettei yhtiö periaatteessa olisi velvollinen palauttamaan edes koko alennuslipun hintaa force major -syiden takia. Niin ikään halpalippujen matkustusrajoituksia olisi voitu tulkita tiukemmin kuin nyt on tehty.
-Olemme halunneet noudattaa asiakasystävällistä palvelua ja minimoida asiakkaalle koituvia haittoja, Määttä sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.