Mainos

Lippujuhlaa vietetty helteisessä Helsingissä

Lähes 2000 sotilasta on osallistunut tänään Puolustusvoimain lippujuhlan paraatiin Helsingissä. Presidentti Halonen korosti puheessaan yleisen asevelvollisuuden tärkeyttä suomalaisessa puolustuksessa.

Tänään vietetään Puolustusvoimain lippujuhlaa.

Valtakunnallinen paraati pidetään tänä vuonna Helsingissä. Paraatikatselmus alkoi yhdeltä Senaatintorilla ja ohimarssi Tuomiokirkon edessä Hallituskadulla tuntia myöhemmin.

Paraatikatselmuksen suoritti ja ohimarssin vastaanotti presidentti Tarja Halonen seurassaan puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala.

Paraatiin osallistui noin 1 800 sotilasta.

Halonen: Yleinen asevelvollisuus keskeinen tekijä Suomen puolustuksessa

Suomen turvallisuuspolitiikka perustuu presidentti Tarja Halosen mukaan laajaan käsitykseen turvallisuudesta.

- Demokraattinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta edistää vakautta ja ehkäisee uhkien muodostumista, Halonen totesi puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallisessa paraatissa Helsingissä maanantaina.

Halonen korosti puheessaan myös puolustusvoimien ja muiden viranomaisten yhteistyötä.

- Tämä yhteistoiminta on aina ollut sujuvaa. Se on mukautunut ajan vaatimiin muutoksiin ja osoittanut toimivuutensa myös tämän päivän maailmassa.

Yleinen asevelvollisuus ja naisten mahdollisuus vapaaehtoiseen varusmiespalvelukseen ovat presidentin mielestä osoittautuneet kansakuntaa yhdistäväksi tekijäksi.

- Yleinen asevelvollisuus ja asevelvollinen reservi ovat edelleen keskeiset tekijät Suomen sotilaallisessa puolustuksessa, Halonen totesi.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin Helsingissä osallistui noin 1800 sotilasta ja kolmisenkymmentä ajoneuvoa. Presidentti Tarja Halonen suoritti Senaatintorilla paraatikatselmuksen ja otti vastaan ohimarssin yhdessä puolustusvoimain komentajan amiraali Juhani Kaskealan kanssa.

Juhlapäivänä tasavallan presidentti ylensi puolustusvoimissa noin 360 upseeria. Reservissä ylennettiin liki 890 reserviupseeria ja erikoisupseeria.

Puolustusvoimain komentaja myönsi puolestaan sotilasansiomitalin noin 190 henkilölle.

Lippupäivän korkeimman kunniamerkin, Vapaudenristin ritarikunnan suurristin, sai puolustusvoimain entinen komentaja amiraali Jan Klenberg. Hän sai harvoin myönnettävän kunniamerkin poikkeuksellisen suurista ja pitkäaikaisista maanpuolustusansioistaan.

Tänä lippujuhlapäivänä myönnettiin kaikkiaan 945 kunniamerkkiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.