Mainos

Lipposen ja Ahon väittely hiipui välikysymyskeskustelussa

Pääministeri Paavo Lipposen ja keskustan puheenjohtajan Esko Ahon väittely hiipui tänään eduskunnassa alkaneessa välikysymyskeskustelussa parin puheenvuoron sanailuksi. Nykyinen ja entinen pääministeri ottivat yhteen työttömyyden kehitystä koskeneista arvioista.

Lipponen totesi vastauksessaan keskustan välikysymykseen, että työttömyyden alenemisvauhti on nopeutunut. Aho torjui arvion ja todisteli työttömyyden vähentyneen hitaammin kuin hänen hallituksensa loppukuukausina.

Lipponen nimesi Ahon väitteet matalaotsaiksi. Hänen mukaansa tiedot, jotka tulevat yritysten perustamisista, asuntosektorilta, kulutuksesta, teollisuustuotannosta ja talouskasvusta vahvistavat sitä, että työllisyystilanne on parantumassa.

Ahon pitämän keskustan ryhmäpuheenvuoron jälkeen käyty Lipposen ja Ahon väittely ei päässyt kunnolla vauhtiin, sillä varapuhemies Kerttu Törnqvist (sd.) ei antanut enää Aholle vastauspuheenvuoroa. Eduskuntaryhmien puheenvuorojen jälkeen Lipponen ei ollut enää istuntosalissa ja Aho vain levitteli käsiään.

Varsinaisessa puheenvuorossaan Aho syytti hallitusta kansaa kahtiajakavasta politiikasta. Lipposen mielestä keskusta puolestaan lietsoo väestöryhmien välistä kaunaa ja katkeruutta sekä pyrkii hyötymään siitä.

Eduskunta jatkaa kolmannen Lipposen hallitukselle tehdyn välikysymyksen keskustelua huomen-iltana. Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.