Mainos

Lipposen Itävalta-toimet halutaan yhä tutkintaan

Keskustan kansanedustaja Petri Neittaanmäki ei luovu yrityksestään saada pääministeri Paavo Lipposen Itävalta-toimet tutkittavaksi eduskunnan perustuslakivaliokuntaan.

Neittaanmäki kertoi tänään, että hän odottaa yhä saavansa muistutuskirjelmänsä tueksi tarpeellisen määrän kansanedustajien allekirjoituksia. Niitä tarvitaan vähintään kymmenen, jotta valiokunta alkaisi tutkia asiaa. Tarpeellinen määrä oli jo hetken koossa eilen illansuussa, mutta osa allekirjoittajista kävi vetämässä myöhemmin nimensä pois. Sen jälkeen vaadittavasta kymmenestä nimestä puuttui kolme.

Yhtään uutta nimeä ei ollut tullut tänään kello 17 mennessä. Neittaanmäki selvitti aamulla eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen kanssa, miten hän voi pitää hanketta vireillä. Kirjelmää säilytetään eduskunnan keskuskansliassa ja siinä vaiheessa, jos allekirjoituksia on kertynyt vaaditut kymmenen, se toimitetaan perustuslakivaliokunnalle jatkotoimia varten.

Tutkintapyynnön allekirjoittajina ovat Neittaanmäen lisäksi pysyneet Seppo Lahtela (kesk.), Lauri Oinonen (kesk.), Pauli Saapunki (kesk.), Seppo Kanerva (kok.), Raimo Vistbacka (ps.) ja Sulo Aittoniemi (alk.). He haluavat tutkituttaa, rikkoiko pääministeri Lipponen perustuslakia, kun hän keskustelematta presidentin kanssa päätti Suomen yhtymisestä Itävallan vastaisiin pakotteisiin.

Kysymys on kovan luokan hankkeesta, sillä ääritapauksessa se saattaisi johtaa pääministerin asettamiseen syytteeseen valtakunnanoikeudessa. Tämä edellyttäisi kuitenkin eduskunnan täysistunnossa tehtyä päätöstä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.