Mainos

Lipposen Itävalta-toimet halutaan vielä tutkia

Joukko kansanedustajia haluaa tutkituttaa vielä, rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen (sd.) perustuslakia, kun hän päätti Suomen yhtymisestä Itävallan vastaisiin pakotteisiin. Kymmenen kansanedustajaa jätti tänään tutkintapyynnön eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.

Yritys näytti kuitenkin raukeavan jo illalla, kun muutamat kansanedustajat kävivät vetämässä nimensä pois muistutuskirjelmästä. Lain mukaan tutkinnan aloittaminen edellyttää nimittäin vähintään kymmenen kansanedustajan allekirjoitusta. Illalla jäljellä oli enää seitsemän nimeä. Asia varmistuu lopullisesti keskiviikkona aamupäivällä, jolloin kirjelmä on määrä toimittaa perustuslakivaliokunnalle.

Eduskunnan täysistuntoon asia tulisi vasta siinä vaiheessa, kun valiokunta olisi sen ensin tutkinut. Siinä tapauksessa täysistunto ratkaisisi, antaako asia aihetta syytteen nostamiseen valtakunnanoikeudessa.

Paavo Lipponen antoi viikko sitten eduskunnalle selvityksen Itävallan boikotointia koskevasta päätöksestään. Lipponen sanoi, ettei hän neuvotellut ohjeistuksesta presidentin kanssa, koska presidentti oli lentokoneessa ja siksi tavoittamattomissa, juuri silloin, kun oli otettava kantaa Portugalin luonnostelemaan Itävaltaa koskevaan kannanottoon. Lipponen kertoi eduskunnalle antamassaan ilmoituksessa, että presidentti hyväksyi pääministerin ratkaisun heti saatuaan sen tietoonsa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.