Mainos

Lipposelta odotetaan tänään tietoa jatkoaikeista

Pääministeri Paavo Lipposen odotetaan kertovan tänään, haluaako hän jatkaa SDP:n johdossa.

Lipponen


Pääministeri Paavo Lipposen ilmoitusta jatkoaikeista odotetaan illalla, jolloin pääministeri esiintyy puolueväkensä tilaisuudessa Porissa.

Yleisesti arvellaan, että Lipponen pyrkisi jatkamaan puheenjohtajana vielä kesäkuun puoluekokouksen jälkeenkin. Lipponen tuli vahvistaneeksi itse käsitystä, kun hän marraskuussa sanoi harkitsevansa vakavasti asiaa ja kertovansa aikeistaan hyvissä ajoin.

Viime keväänä 60 vuotta täyttänyt Lipponen on johtanut sosiaalidemokraattista puoluetta vuodesta 1993. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on jo ilmoittautunut Lipposen haastajaksi.

Kysely: SDP:n kannatus nousussa

Ylen radiouutisten Taloustutkimuksella teettämän gallupin mukaan SDP:tä kannatti viime kuussa tasan 25 prosenttia suomalaisista. Marraskuusta nousua on reilun prosenttiyksikön verran.

Keskusta kannatus oli 21,9 prosenttia, kun se vielä marraskuussa oli 23,4 prosenttia. Kolmanneksi suurin puolue kokoomus lisäsi kannatustaan marraskuusta 1,2 prosenttiyksiköllä 21,2 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus oli 9,1 prosenttia. Vihreitä kannatti joulukuussa 11,4, kristillisdemokraatteja 4,6 ja RKP:tä 3,9 prosenttia suomalaisista.

Tutkimukseen haastateltiin noin 1900 ihmistä. Haastateltavilta kysyttiin, mitä puoluetta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.