Mainos

Lipposelle ei todennäköisesti salkun salkkua

Komissaarien salkkujakoa ja salkkujen sisältöa spekuloidaan nyt kiivaasti. Presidentin ja ulkoministerin paikan täytyttyä raskaille salkuille riittäisi ottajia myös Suomesta.

- Olli Rehn on ollut itse sitä mieltä, että hän mielellään kantaisi talousasioita käsittävää salkkua. Se on kuitenkin yksi unioinin tärkeimmistä ulottuvuuksista. Ulkosuhteisiin ja laajentumiseen liittyvät asiat ovat tietysti yhtä lailla tärkeitä, mutta kun hän on niitä jo hoitanut, niin tietysti voi olla oletettavaa, että pikkusen sitten vaihtuvuuttakin siihen haetaan, arvioi Teija Tiilikainen, Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja.

Eilisessä presidenttikilvassa kalkkiviivoille jäänyt Paavo Lipponen ei Tiilikaisen arvioiden mukaan tule kantamaan myöskään komissaarin salkkua.

- Pysyvän puheenjohtajan paikka, mistä Lipponen etupäässä oli kiinnostunut, lyötiin lukkoon ja siihen ei ole tietenkään enää mitään mahdollisuutta. Kyllä tämä varmaan tällä erää on siis paketissa. Komissaaripaikkojen lisäksi ei tietääkseni ihan lähitulevaisuudessa ole mitään uusiakaan tehtäviä avoinna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.