Mainos

Lipponen: Verotuksen keventämistä jatketaan

Hallitus aikoo jatkaa verotuksen keventämistä tällä vaalikaudella myös vuosien 1998 ja 1999 talousarvioissa. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kertoi kevennyksistä puhuessaan tänään Valkeakosken työväenyhdistyksen 100-vuotisjuhlassa.

Lipposen mielestä kaikkien väestöryhmien tasapuolinen kohtelu edellyttää, että taloudellisten mahdollisuuksien mukaan vuosina 1998-99 kavennetaan sitä eroa, joka edelleen on eläkkeensaajien ja palkansaajien sairausvakuutusmaksussa. Hän mainitsi, että silloinkin vero- ja maksupolitiikalla pyritään edistämään työllisyyttä ja työllistämistä.

Lipponen kertasi, että tämän vuosikymmenen alkupuolella koetun taloudellisen laman ja harjoitetun talous- ja veropolitiikan seurauksena niin palkan- kuin eläkkeensaajienkin verotus kiristyi. Samanaikaisesti sadat tuhannet palkansaajat kokivat suuria taloudellisia menetyksiä työttömyyden ryöstäytyessä joukkomittaiseksi.

Kotitalouksien tulot kasvussa

Lipponen muistutti hallituksen päätehtävänä olleen talouden tapainottamisen ja työllisyyden parantamisen. Hän mainitsi, että korkotaso on saatu merkittävästi alenemaan, hintojen nousu on erittäin vähäistä ja palkka- ja muut kustannukset ovat hallinnassa. Hallitun palkkakehityksen sekä suunnitelmallisen vero- ja maksupolitiikan ansiosta kotitalouksien käytettävissä olevat tulot ovat pääministerin mukaan kasvussa. Ensi vuonna kasvu on kolme-neljä prosenttia.

-Uusia työpaikkoja syntyy koko ajan. Palvelujen saatavuudessa on kuntakohtaisia eroja, mutta mitään romahduksia ei ole tapahtunut. Lipponen muistutti, että ensi vuoden talousarvioon sisällytettävillä palkansaajien verotuksen kevennyksillä on tavoitteena alentaa myös työllistämisen kynnystä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.