Mainos

Lipponen: Vastuu umts-kaupasta oli selvä

Pääministeri Paavo Lipponen sanoo, ettei valtion eri elinten ja Soneran hallituksen vastuukysymyksissä ole epäselvyyksiä umts-päätöksenteon osalta.

Pääministeri Paavo Lipponen on selvittänyt eduskunnalle hallituksen Sonera-tiedonantoa. Lipposen mukaan eduskunta hyväksyi Soneraa koskevan strategian, johon kuului kansainvälistyminen riskinotto mukaan lukien. Hallitus vastaa hyväksytyn strategian toteuttamisesta ja Soneran hallitus vastaa yksittäisistä investointipäätöksistä.

Samalla pääministeri totesi, että Saksan umts-investointipäätöksestä oli vastuussa Soneran silloinen hallitus. -Sen sijaan hallitus vastaa Soneran hoidosta kaikkinensa. Eduskunta saa arvioida, onko Soneraa hoidettu nykyisen hallituksen toimiaikana kokonaisuudessaan valtion ja veronmaksajan etujen mukaisesti, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan Sonerassa tehty umts-lupainvestointi on osoittautunut virheeksi, ja sitä on turha kiistää. -Jos kuitenkin arvioidaan valtion Sonera-omistajuuden hoitoa viime vuosina kokonaisuudessaan, etenkin ottaen huomioon yhtiön toimialan kansainvälisen kehityksen sekä osakemarkkinoiden yleisen kehityksen, on lopputulos selkeästi myönteinen, pääministeri puolustautui.

Eduskunta käsittelee tänään syysistuntokautensa aluksi Soneran epäonnistuneita umts-kauppoja ja niihin liittyviä vastuukysymyksiä.
Syksyyn mennessä valmistuu myös oikeuskansleri Paavo Nikulan tekemä Sonera-selvitys.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.