Mainos

Lipponen vastasi kysymyksiin verkossa

Pääministeri Paavo Lipponen vastasi tänään kansalaisten kysymyksiin internetissä valtioneuvoston uusilla verkkosivuilla.

Pääministeri Paavo Lipponen ei pyri presidentiksi eikä ole menossa naimisiin. Muun muassa tämä selvisi, kun Lipponen vastasi kansalaisten kysymyksiin. Kysymyksiin vastaaminen oli pääministerin mielestä niin hauskaa, että hän jatkoi vastausaikaa puolella tunnilla.
-Tämä on kivaa, Lipponen sanoi, ja piti mahdollisena, että kyselytunteja aletaan pitää säännöllisesti.

Henkilökohtaisiin kysymyksiin Lipponen vastasi lyhyesti. Kysymys presidenttiehdokkuuden tavoittelemisesta sai vastaukseksi ykskantaan "en aio". Naimisiinmenon ajankohtaa koskevaan kysymykseen Lipponen vastasi vastakysymyksellä.
-En ole päättänyt enkä kosinut. Pitäisikö?

Lähettäjien nimiä ei internetsivulla näkynyt, joten epäselväksi jää, oliko kysyjä mahdollisesti liikkeellä tositarkoituksella. Lipponen ilmoitti myös yksisanaisesti, ettei ole homo eikä ole käyttänyt valtion varoja omiin menoihinsa. Koripallosaavutuksiakin kysyttiin, mutta Lipponen kertoi joutuneensa lopettamaan Kuopion NMKY:ssä pelaamisen jo 15-vuotiaana selkävaivojen takia.

Pakollinen lempiruokakysymyskin tuli; pääministeri kertoi olevansa kaikkiruokainen, mutta pitävänsä kalasta ja italialaisesta keittiöstä. Verkon käyttäjiä huolettivat myös internetiä koskevan sananvapauslainsäädännön valmistelu, sinipunahallituksen tulevaisuus sekä Itä- ja Pohjois-Suomen kehitys.

Myös koulutus kiinnosti. Lipposelta kysyttiin pakkoruotsista ja luonnontieteiden opetuksesta. Ruotsin kielen oppimista Lipponen piti ehdottomasti etuna, mutta totesi, että myös matemaattis-luonnontieteelliseen opetukseen panostetaan. Venäjän hallitusuudistuksiin Lipponen ei ottanut kantaa, vaan tyytyi toivottamaan Jeltsinin uudistuspyrkimyksille onnea.

Valtion saatava pankkituet takaisin

Postipankista Lipponen totesi, ettei se ole nyt kaupan. Hän otti myös kantaa Meritan suunnittelemiin johtaja-optioihin.
-Ennen kuin pankit alkavat jakaa tuotoistaan ylimääräisiä kannustimia on huolehdittava siitä, että valtio saa sille kuuluvat suoritukset pankkituesta hyväksyttyjen aikataulujen mukaisesti, Lipponen sanoi.

Eniten kansalaisten kysymyksiä kirposi työllisyydestä ja työttömyysturvasta. Lipponen selosti laajasti suurtyöttömyyden syitä, hallituksen toimia ja suunnitelmia. Hän paimensi myös kaikkia työmarkkinaosapuolia osoittamaan sekä malttia että aktiivista otetta.
-Työttömyyden liian hidas aleneminen olisi pelottavaa, Lipponen vastasi kysymykseen, mitä hän pelkää.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.