Mainos

Lipponen varoittaa ydinvoiman kytkyistä

Paavo Lipposen mukaan kolmen suuren puolueen yhteisymmärrys kuudennen ydinvoimalan tarpeesta merkitsee "uutta virstanpylvästä" Suomen energiapolitiikassa.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen on tyytyväinen siihen, että Suomen keskusta ei enää sulje pois uuden ydinvoimalan rakentamista.

Lipponen sanoi Joutsenossa, että kolmen suuren puolueen yhteisymmärrys kuudennen ydinvoimalan tarpeesta merkitsee "uutta virstanpylvästä" Suomen energiapolitiikassa.

Samalla Lipponen varoittelee sellaisesta "vedätyksestä", jossa lisäydinvoimasta joudutaan maksamaan kohtuutonta hintaa. Hän epäili, että hintana voitaisiin vaatia esimerkiksi vero- tai muuta tukea biopolttoaineille.

Lipposen mielestä monella taholla ajetaan erityisetuja taloudellisuuden ja ilmastopoliittisten tavoitteiden kustannuksella.

- Puhdasotsainen kotimaisella ja biopolttoaineilla intoilu voi kätkeä eturyhmäintressien karvaiset kädet, Lipponen sanoi.

Lipposen mielestä turpeen kotimaisuudella peitetään sitä tosiasiaa, että turve on kaikkein saastuttavin polttoaine. Tuulivoimankin tuotannossa päästöjä syntyy Lipposen mukaan enemmän kuin myönnetään.

Lipponen varoitteli myös, että liiallisella puun energiankäytöllä voi olla arvaamattomia seurauksia. Yhden voi kuitenkin hänen mukaansa arvata jo nyt ja se on, että puun hintaa vedätetään ylös.

Peltojen panemisessa energiantuotantoon ei Lipposen mielestä ole mitään järkeä, sillä kotimaisuus ei hänen mielestään voi mennä taloudellisuuden edelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.