Mainos

Lipponen varoittaa vaarantamasta hallitusyhteistyötä

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) varoittaa vaarantamasta nykyistä hallitusyhteistyötä ja siihen hänen mukaansa erottamattomasti liittyvää ainutlaatuista työmarkkinayhteistyötä.

Lipponen sanoi tänään Myllykoskella, että talouspolitiikan päättäjiltä vaaditaan kaikilla tahoilla suurta malttia. Talous on voimakkaassa kasvussa, joten kaasupolkimen painaminen veisi hänen mukaansa ojaan. -Kaikkein tärkeintä on luoda edellytykset maltillisille tuloratkaisuille ja turvata kasvun jatkuvuus, Lipponen sanoi. Lipposen mukaan kattamattomat veronkevennykset ovat riski valtiontaloudelle. Hän kysyi, onko voimakkaassa kasvussa syytä mittaviin alennuksiin.

Pääministerin mielestä korkea työttömyys edellyttää ratkaisuja, joilla tehdään työn antaminen ja työhön meno kannattavammaksi. Etenkin palvelualojen työvoimakustannuksia olisi alennettava. Lipposen mukaan eri vaihtoehtoja on harkittava huolellisesti. Hän vakuutti kuitenkin hallituksen jatkavan tuloveron ja maksujen alennuslinjaansa. Veronkevennysten mitoitus ja ajoitus liittyy tuloratkaisuihin.

-Työllisyyslinjassa on myös työnantajamaksujen alennuksia sekä arvonlisäverotukseen tehtäviä muutoksia pidettävä esillä. Pääasia on, että päätöksiä syntyy, mieluiten etuajassa, Lipponen sanoi. Veronkevennysten on hyödytettävä Lipposen mielestä työllisyyttä. Pienipalkkaisten tuloverotusta on alennettava ja myös eläkkeensaajien on päästävä siitä osallisiksi. Sen jälkeen on huolehdittava peruspäivärahalla elävistä työttömistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.