Mainos

Lipponen: Vantaan iskun tutkintaan kaikki resurssit

Pääministeri Lipponen vakuuttaa, että eilisen Myyrmannin pommiräjähdyksen tutkintaan suunnataan kaikki saatavilla olevat viranomaisresurssit. Lipponen pitää pommin räjäytystä terroritekona.

Pääministeri Paavo Lipponen lupaa, että kaikki voimat käytetään Vantaan pommiräjähdyksen syyllisten löytämiseksi. Silti hänen mielestään kansalaisten keskuudessa ei ole syytä mihinkään paniikkiin.

Hallitus piti puoliltapäivin hätäistunnon pommi-iskun vuoksi. Pelastusviranomaiset antoivat hallitukselle selvityksen siitä, mihin toimiin viranomaiset olivat ryhtyneet, miten loukkaantuneet saatiin hoitoon ja miten tutkinta oli edistynyt.

-Voidaan kyllä sanoa, että viranomaiset kaikilta osin, mukaan lukien terveydenhoito, ovat toimineet kiitettävällä tavalla. Potilaat saatiin hoitoon sillä nopeudella, jota voidaan odottaa, ja oikeisiin paikkoihin, Lipponen kiitti istunnon jälkeen.

Lipponen kertoi tapahtuman järkyttäneen syvästi hallitusta. Hän korosti, että tutkinta viedään päätökseen kaikin käytettävissä olevin voimin. Lipponen sanoi jo aamupäivällä toivovansa, että kyseessä on yksittäinen teko. Jos kyse on organisoidusta toiminnasta, tilanne on hänen mielestään paljon vakavampi.

Hallitus seuraa pääministerin mukaan tilannetta tarkkaan. Mahdolliset johtopäätökset Suomen yleisen turvallisuustilanteen kannalta tehdään selvitysten perusteella.

Pahimman lajin rikos


-Kansalaisilla ei ole syytä mihinkään erityiseen huoleen, hän muistutti. Pääasia hänen mielestään nyt on, että loukkaantuneet hoidetaan ja että omaiset saavat tukea. Samalla keskusrikospoliisin johdolla tapahtuma selvitetään kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Lipponen esitti aamulla Ylen Lauantaiseura-ohjelmassa valtioneuvoston surunvalittelut uhrien omaisille. Hän luonnehti iskua pahimman lajin rikokseksi, jollaista ei ennen ole Suomessa tapahtunut.

Ohjelman jälkeen Lipponen vastasi toimittajien kysymyksiin. Kysymykseen, viittaako mikään terroritekoon, hän vastasi, että kyllä tällainen pommin räjäytys on terrroriteko.

-Onko kysymys järjestäytyneestä toiminnasta, jossa on joku terroristiorganisaatio takana, se tässä selviää, hän mainitsi.

Lipposen mukaan "viattomuuden aika" on jo aiemminkin ollut takanapäin. Hän mainitsi aiemmin selvinneen, että Suomesta on ollut yhteyksiä terroristijärjestöhin.

Lipponen itse sai tietää Myyrmannin kauppakeskuksen räjähdyksestä perjantai-iltana kello kahdeksan maissa. Hän oli heti yhteydessä pelastusylijohtajaan ja sisäministeriin. Hän keskusteli tilanteesta myös presidentti Tarja Halosen kanssa.

(MTV3-STT)

(Uutislähetys klo 12.20; 12.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.