Mainos

Lipponen: Valtion tukea suunnattava uuden teknologian hyödyntämiseen

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä valtion tukea on suunnattava uuden teknologian hyödyntämiseen ja alueellisten toimintaverkostojen luomiseen. Vihkiessään päivällä sosiaali- ja terveysministeriön uuden toimitalon Lipponen muistutti, että sosiaali- ja terveysalalla investointeja tarvitaan myös seinien sisälle.

Paavo Lipponen

Lipponen pitää outona, että voimavaroilla ohjataan lähinnä rakentamisinvestointeja, vaikka avopalvelujen kehittämistä korostetaan monin tavoin. Valtionosuusjärjestelmän uudistusta onkin valmisteltava huolellisesti, jotta varmistetaan kaikkien väestöryhmien palvelut eri puolilla maata. Lipposen mielestä Satakunnan makropilotti, sosiaalihuollon verkostoituvat erityispalvelut sekä Terveydenhuolto 2000 -hanke ovat merkittäviä uusia avauksia. Niissä pienellä valtion taloudellisella tuella ja informaatio-ohjauksella on saatu aikaan aivan uudenlaisia työ- ja toimintatapoja.

Nykyajan viestintätekniikka tekee mahdolliseksi yksilöllisen palvelun kotioloihin ja tuo eri alojen parhaimman asiantuntemuksen suurten keskusten ulkopuolellekin. Uuden sukupolven puhelimet eivät enää ole vain viestintävälineitä, vaan osa palvelujen tuottamista ja käyttöä. Ne ovat turvallisuuden vaalijoita ja jopa hoitoa toteuttavia kojeita, totesi Lipponen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.