Mainos

Lipponen vaatii vihreitä tilille Foratom-puheistaan

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen suomii vihreiden Heidi Hautalaa kovin sanoin. Viimeaikaisten Foratom-syytösten kaltaisia puheita voi Lipposen mielestä nykyeduskunnassa odottaa vain Hautalalta.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen vaatii kovin sanoin vihreitä vastaamaan syytöksistään eduskunnan puhemiehen aseman väärinkäytöstä.

- Nyt olemme sillä tavoin nahkurin orsilla, että vihreiden on eduskunnassa selkeästi ilmoitettava, ovatko he eduskuntaryhmänä ja puolueena Heidi Hautalan puheiden takana. Tässä ei auta mikään "teeskentely keskustelun tarpeesta", niin pitkälle on menty vaatimuksessa puhemiehen puheoikeuden rajoittamisesta ja syytöksissä nykyistä puhemiestä vastaan, Lipponen jyrisee kolumnissaan Turun Sanomissa.

Vihreät syyttivät maanantaina Lipposta puhemiehen aseman käytöstä ydinvoimateollisuuden etujen ajamiseen. Lipponen sanoo käyttäneensä Varsovan-puheessaan ydinvoimateollisuuden etujärjestön Foratomin arvioita faktoina, joiden todenperäisyys on vapaasti kiistettävissä. Puheen hän piti kutsuttuna asiantuntijana.

- Ja Hautalalla on otsaa puhua puhemiehen aseman väärinkäytöstä. Kun hän tämän lisäksi vihjailee rahoituksesta, voin vain todeta, että tällaista roskaa voi nykyeduskunnassa odottaa vain Heidi Hautalalta.

Lipponen sanoo vetämällä vetäneensä vihreät hallitukseen 1995 ja yrittäneensä saada heidät viimeiseen asti jäämään hallitukseen 2002. Nyt hän sanoo ihmettelevänsä, miksi suuret puolueet mielistelevät nykyvihreitä.

- Nykyhallitus on pysynyt linjassa, toivottavasti seuraavakin, tarvitsematta mitään viikunanlehtipuoluetta näyttääkseen hienommalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.