Mainos

Lipponen: Uusia säästöjä haettava

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mukaan hallitus ei lähde toteuttamaan uutta menojen leikkausohjelmaa, mutta uusia säästökohteita joudutaan etsimään kaikkialta. Pääministeri katsoo uutistoimisto Startelin haastattelussa, että esimerkiksi terveydenhuollosta löytyy miljardiluokan säästömahdollisuuksia.

Lipponen arvioi myös, että talouskasvu voi olla ensi ja seuraavana vuonna ennustettua nopeampaa. Ensi vuoden talouskasvun on yleisesti arvioitu olevan nelisen prosenttia.

Haastattelussa Lipponen ei lähde arvioimaan, voitaisiinko Suomessa saada aikaan tulopoliittinen kokonaisratkaisu, kun nykyinen päättyy helmikuussa 1998 vajaa vuosi ennen Euroopan rahaliiton Emun alkua. Hänen mukaansa voimassa oleva tupo-ratkaisu arvioidaan mm. ensi keväänä talousneuvostossa. Se on valtion ja etujärjestöjen yhteinen keskustelupiiri.

Pääministerin mielestä kasvua ja työllisyyttä tukevia tuloratkaisuja tulisi kuitenkin tehdä. Lipponen uskoo, että ennen Emun alkua Suomen pankki- ja vakuutuskenttä järjestäytyy uudelleen, jotta ne ovat riittävän vahvoja kilpailuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.