Mainos

Lipponen uskoo presidentin valtaoikeuksien säilyvän

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) uskoo, että presidentin valtaoikeudet säilyvät ennallaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Hän arvioi, ettei yksikään puolue ole halukas kaventamaan presidentin valtaa.

Ylen TV1:n Ykkösaamu-lähetyksessä tänään haastateltu Lipponen moitti valtaoikeuskeskustelua kunnioituksen puutteesta presidenttiä kohtaan. Hän arvosteli suorasanaisesti eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) toimia asian hoitamisessa. Hän nimitti Sasia politrukiksi, joka on mennyt liian pitkälle presidentti-instituution arvostelussa.

Lipponen moitti myös hallitusta eripuraisuudesta. Ministerit ovat aluehallinnon uudistamisessa tukkanuottasilla. Kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk. ) pyrkimys ajaa Keski-Pohjanmaata yhteistyöhön pohjoisen kanssa, ei saa Lipposelta ymmärrystä.

- Kiviniemi väheksyy ruotsinkielisiä palveluja. Ei ole mitään mieltä lähteä hakemaan palveluja Oulusta, Lipponen puuskahti.

Lipponen asettui tukemaan voimakkaasti Jutta Urpilaisen asemaa SDP:n puheenjohtajana. Nuori poliitikko tarvitsee aikaa ja tukea.

- Jutalla on hyvä ote, ja se paranee koko ajan, hän kiitti.

Lipponen luonnehti Urpilaista asiapoliitikoksi, joka ei puhu löysiä ja joka käyttäytyy hyvin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.