Mainos

Lipponen uskoo enemmistön olevan Emun takana

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) uskoo Suomen valitseman Emu-linjan nauttivan laajaa tukea suomalaisessa yhteiskunnassa. Lipponen korosti tiistaina Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä, että Suomi kulkee eurooppalaista tietä Emu-kysymyksessä. Lipponen viittasi Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan mielipidetutkimukseen. Emu-myönteinen vastaus saatiin joka toiselta kansalaiselta kysymykseen, pitäisikö Suomen liittyä Emun kolmanteen vaiheeseen, jos siinä on mukana enemmistö EU-maista.

Lipponen ei halua antaa suurta painoa tänään julkistetulle mielipidemittauksille. Hänen mukaansa tulos riippuu siitä, miten kysymys asetetaan.
-Minusta näyttää siltä, että suomalaiset hyvin laajasti pitävät Emua realiteettina, jos siihen menee mukaan suuri joukko maita, Lipponen sanoi. Hän arveli nykyisten tietojen valossa, että Emuun liittyisi heti alussa 10-11 jäsentä.

Lipposen mielestä Suomeen ei tarvitse tuottaa muiden Pohjoismaiden ongelmia. Hän korosti, että Ruotsissa jäytää vielä syvältä itse EU-jäsenyyskysymys. Se jakaa muun muassa sosialidemokraattisen puolueen pahasti.

Lipponen oli närkästynyt "paremman väen porvarillisen lehden toiveista tuoda Ruotsin vaikeudet Suomeen". Lipposen mukaan lehti ei sallisi vasemmistoliiton olevan Emun kannalla. Tuntomerkit sopivat Hufvudstadsbladetiin, joka käsitteli lauantaina pääkirjoituksessaan vasemmistoliiton Emu-näkemyksiä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.