Mainos

Lipponen tyrmää puheet veroalesta

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tukee tiukasti valtiovarainministeri Sauli Niinistöä (kok.) valtiontalouden tasapainottamisessa. Hän sanoo Kauppalehden julkaisemassa haastattelussa, että talouden uskottavuuden vaaliminen ja vahvistaminen on edelleen ensisijaista. Samalla Lipponen sanoo toivovansa, että löysät veropuheet viimein päättyisivät.

-Verokeskustelussa on viimein nähtävä, ettei mitään ylimääräistä veroalea tässä vaiheessa voida tehdä, hän korostaa.
Lipponen sanoo ymmärtäneensä, että taannoin esittämällään säästölistalla valtiovarainministeri halusi osoittaa, millaisten kysymysten eteen joudutaan, jos tuloverotusta halutaan keventää suunniteltua voimakkaammin.

Lipponen muistuttaa, että verotuksen rakenteiden korjaamista silti koko ajan mietitään ja valmistellaan. Veroseikkailuihin sen sijaan ei lähdetä. Seikkailulla voitaisiin hänen mielestään vaarantaa matalat korot ja sitä kautta toipuva työllisyys.

Pääministerin mielestä hallituksen talouspolitiikan tulokset ovat alkaneet näkyä talouden vakauden selvänä vahvistumisena. Hän mainitsee, että esimerkiksi korkotaso on pysynyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa vakaana koko 1990-luvulla.
-Toinen merkittävä ilmiö on se, että talouden kahtiajako - kotimarkkina- ja vientisektorin eritahtisuus - on alkanut tasoittua. Tätä me tarvitsemme etenkin nyt, kun vienti, nimenomaan puunjalostusteollisuus, on ollut jonkinlaisessa taantumassa, hän huomauttaa.

Kaiken kaikkiaan Lipponen korostaa, että talouspolitiikan linjassa ei ole tarkistamisen tarvetta. Päinvastoin linjan täytyy pitää, koska me edelleen tarvitsemme lisää uskottavuutta sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti.
-Kun korot ovat vakaat, uskaltavat kotitaloudet ja yritykset sijoittaa uusiin hankkeisiin ja syntyy uusia työpaikkoja, pohtii Lipponen Kauppalehden haastattelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.