Mainos

Lipponen: työmarkkinajärjestöt työllisyysohjelman tekoon

Pääministeri Paavo Lipponen tahtoo työmarkkinajärjestöt mukaan työllisyysohjelman tekoon. Tavoitteena on vähentää työttömyys viiteen prosenttiin vuosikymmenen loppuun mennessä.

Pääministeri Paavo Lipponen haluaa sopia työmarkkinajärjestöjen kanssa yhteisistä tavoitteista työttömyyden vähentämiseksi. Lipponen ilmoitti tänään SDP:n puoluekokouksessa Tampereella, että hän kutsuu työmarkkinajärjestöt elokuussa yhteiseen neuvotteluun. Tavoitteena on Lipposen mukaan eri osapuolten sitoutuminen siihen yritykseen, että työttömyys voitaisiin painaa viiteen prosenttiin tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.
Lipposen kaavailuissa on, että toimintaohjelma työllisyyden parantamiseksi valmisteltaisiin syksyn aikana ja että se olisi käytettävissä tulevissa hallitusneuvotteluissa. Tuloneuvotteluihin hanke ei suoraan liity. Työttömyysongelman lisäksi on Lipposen mielestä tarpeen keskustella työmarkkinoiden ns. sukupolvimurroksesta, kun suuret ikäluokat alkavat poistua eläkkeelle. Työmarkkinajärjestöt sekä palkansaaja- kuin työnantajapuolellakin ovat olleet asiassa liikkeellä jo pitkin kevättä ja tehneet omia ehdotuksiaan.

Omaa puolueväkeään Lipponen kehotti panemaan tavoitteita selkeästi tärkeysjärjestykseen, "sillä tavalla on myös helpompi tehdä välttämättömiä kompromisseja". Hänen omalla listallaan ajankohtaisten korjausta vaativien asioiden listan kärjessä olivat terveydenhuolto, asunnottomuus, ylivelkaantuneiden tilanne sekä nuorten syrjäytyminen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 6.6.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.