Mainos

Lipponen: Työllisyyspaketin suuruus "sadoissa miljoonissa"

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan hallituksen tuloratkaisun tueksi valmisteleman työllisyyspaketin suuruusluokka on "sadoissa miljoonissa, mutta ei montaa sataa miljoonaa". Työllisyyspaketti koostuu sekä maltillisesta veroalennuksesta että erilaisista työllisyyttä tukevista toimista. Lipponen selvitti työllisyyspaketin päälinjoja Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla tänään. -Veronalennus olisi hyvin maltillinen, ikään kuin täydennys siihen, mikä budjetissa on. Sillä lähinnä pyrittäisiin varmistamaan suotuisa ostovoimakehitys, ja tietenkin sillä edistetään myöskin työllisyyttä. Painotus on pienituloisissa, Lipponen totesi.

Telakat esillä

Lipposen mukaan työllisyyspaketissa on investointiluonteisia toimia, jotka voidaan käynnistää kaikissa työvoimapiireissä. Kuntatalouteen heikentävästi vaikuttavat veroratkaisut kompensoitaisiin kunnille. Telakkateollisuudenkin ahdinkoon on kaavailtu helpotusta. -Hallitus on valmis omilla toimenpiteillään edistämään telakkateollisuuden mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa tilauksista. Nämäkin asiat ovat esillä, pääministeri totesi.

Lipponen sanoi odottavansa, että tuloneuvotteluissa päästään tulokseen huomisaamuun mennessä. Hän sanoi olleensa yhteydessä hallitusta tupopöydässä edustavaan valtiosihteeri Raimo Sailakseen vielä iltapäivällä. Lipposen mukaan tuloratkaisun kaatuminen ei romuttaisi työllisyyspakettia kokonaan, mutta paketti tulisi kuitenkin uuteen tarkasteluun erityisesti verojen osalta. Lipposen mukaan ratkaisevaa on nyt kuitenkin se, että tupo syntyy. -Se on se suuri asia, ja siihen kannattaa sitten myöskin kytkeä tämmöinen erityinen hallituksen työllisyyspaketti. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan on määrä käsitellä työllisyyspakettia huomenna.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.