Mainos

Lipponen tukee Vanhasen tiedotuslinjaa

Entisen pääministerin mukaan kiertokyselyt ovat laiskan journalismin kukkasia. Lipponen kritisoi mediaa myös asioiden yksinkertaistamisesta ja keinotekoisesta vastakkainasettelusta.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) puolustaa seuraajansa Matti Vanhasen (kesk.) tiedotuslinjaa. Alma Median Helsingin-toimituksen Rosenholz-jutut Lipponen tuomitsee "vihjailu- ja loanheittokampanjaksi".

Lipposen mukaan Vanhanen tarkoittaa ministereille jakamallaan mediaohjeella yleistä suhtautumista kiertokyselyihin. Lipponen kirjoittaa Turun Sanomissa julkaistussa kolumnissaan, että hänen suhtautumisensa ja ohjeensa niihin olivat samat kuin Vanhasen.

Lipposen mukaan kiertokyselyt ovat laiskan journalismin kukkasia. Niihin vastaaminen ei ole hänen mielestään mitään keskustelua, vaan ne tappavat keskustelun.

- Mediat haluavat pyörittää poliitikkoja saadakseen aikaan otsikoita keinotekoisilla vastakkainasetteluilla. Monimutkaiset asiat yksinkertaistetaan, perustelut eivät kiinnosta jutuntekijöitä, Lipponen kirjoittaa.

Eduskunnan arvovalta kärsii

Hänen mukaansa myös eduskunnan arvovalta kärsii kansanedustajien taipumuksesta vastailla kiertokyselyihin asioissa, joista ei ole hallituksen esitystä tai käsittely on pahasti kesken.

- Tuloksia tarjotaan eduskunnan kantana, vaikka se muodostuu vasta valiokunnan ja istuntosalin äänestyksissä.

Lipponen tukee Vanhasta myös siinä kannassa, että ministerien ei kuulu kommentoida toisten ministerien toimialaa. Poikkeuksen hän sallisi hallituspuolueiden ministeri-puheenjohtajille.

- Heillä on niin sanottu yleinen mandaatti, mutta hekin menettelevät viisaasti pysyttelemällä pidättyväisinä kommenteissaan.

Lipposen mukaan hallituksen keskustelua varten ovat olemassa ministerivaliokunnat, iltakoulut ja epäsäännölliset neuvottelut. Hänen mielestään "loputon veivaaminen" ei kuulu hyvään hallitustapaan.

- Harmittaa pääministerin puolesta. Hänethän rinnastetaan tyhmennysjutuissa itseensä arkkiyrmyyn, Paavo Lipposeen, Lipponen veistelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.