Mainos

Lipponen tukee tiukkaa budjettilinjaa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) on toistanut tukensa valtiovarainministeriön valmistelemalle tiukalle budjettilinjalle. Tiukennukseksi riittää Lipposen mukaan ministeriön talousarvioesitykseen sisältyvä 3-4 miljardin vähennys loppusummaan keväällä esillä olleeseen kehykseen verrattuna.

Lipponen vakuutti tänään ajankohtaista talouspolitiikkaa käsitelleessä tiedostustilaisuudessaan, ettei mitään tämän päälle menevää salaista leikkauslistaa ole olemassa. Hän kuvaili budjetin kiristämistä etupäässä erilaisten hankkeiden lykkäämiseksi. Tämä koskee mm. rakentamisen tukemista nykyisessä tilanteessa, jossa rakentaminen on vielä kasvusuunnassa.

Lipponen puolusti myös kuntien saaman yhteisöverotuoton lisäyksen leikkaamista. Hän huomautti, että julkinen talous on kokonaisuus. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ja Lipponen etsivät Kuntaliiton kanssa vielä yhteistä näkemystä asiasta huomenna käytävissä neuvotteluissa.

Osa ministereistä on valittanut, että budjettiin ehdotettu kiristys tuli heille yllätyksenä. Pääministerin näkemyksen mukaan menettely johtui valmisteluaikataulusta, eikä siinä ole mitään erikoista. Lipponen kaipasi budjettiriiheen vaihtoehtoisia esityksiä, jos talousarvioluonnokseen halutaan muutoksia.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.