Mainos

Lipponen torjuu SDP:n ja vasemmistoliiton yhdistämisen

Paavo Lipponen ei usko, että Suvi-Anne Siimeksen vetäytyminen välttämättä merkitsisi vasemmistoliitolle suuria menetyksiä tulevissa vaaleissa. Lisäksi hän kritisoi keskustaa hallituksen rivien repimisestä.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen torjuu puheet SDP:n ja vasemmistoliiton yhdistämisestä. Lisäksi hän varoittaa keskustaa hallituksen rivien repimisestä.

Lipponen kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan, että vaikka äänien houkuttelu vasemmalta näyttää otolliselta tilaisuudelta, ei SDP:n piiriin pidä hankkia samaa painolastia, joka on aiheuttanut vasemmistoliiton ongelmat.

Lipponen kirjoittaa, että puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen vetäytyminen ei välttämättä merkitse vasemmistoliitolle suuria menetyksiä tulevissa vaaleissa. Pitkällä aikavälillä edessä voi olla alamäki, jos puolueen maltilliset ihmiset jättävät politiikan.

Vasemmistoliiton korpivaellus voi Lipposen mukaan sitä vastoin vaikeuttaa SDP:n asemaa tulevissa hallitusneuvotteluissa.

- Kuuban ystävien kanssa ei ole helppoa kohdata yhdistyvä porvaririntama. Ruotsin vasemmistopuolue on tehokkaasti ajanut itsensä sivuraiteelle, mikä voi ratkaista naapurimaan vaalituloksen syksyllä, Lipponen varoittelee.

Lipponen kirjoittaa, että Suomella on paljon annettavaa EU:n puolustusyhteistyölle ja omat edut pelissä, minkä takia työssä on oltava mukana varauksetta.

- Tämä on niin keskeinen kysymys, että linjalta poikkeavan puolueen asema hallitusneuvotteluissa vaikeutuu, Lipponen varoittelee.

Keskusta potee populismia

Kolumnissaan Lipponen moittii myös keskustaa epäsolidaarisesta hallituspolitiikasta. Puolueen sisäistä valtataistelua käydään populistisessa hengessä, vaatimalla suuria tukiaisia niin maataloudelle kuin yrityksille ja muihin hyviin asioihin.

- Hallitusyhteistyö ei kestä hallituksen sisältä tulevaa naapuriministereiden asioiden kommentointia ja "kyllä me mutta kun nuo demarit" -puheita, Lipponen kirjoittaa.

Hän kuitenkin kiittää ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäkeä, joka painotti, että kehitysyhteistyö on koko hallituksen asia. Budjettineuvotteluissa pärjäävät ne ministerit, jotka panevat tavoitteensa tärkeysjärjestykseen.

- Hallitus menestyy kun katsoo eteenpäin ja uskoo kykyynsä ratkaista edessä olevia asioita. EU:n puheenjohtajuus suorastaan edellyttää rivien tiivistämistä, Lipponen kehottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.