Mainos

Lipponen torjuu kellutuksen Emu-vaihtoehtona

Pääministeri Paavo Lipponen torjui tänään uudelleen vaatimukset siitä, että markan kellutusta pitäisi harkita talous- ja rahaliitto Emun jäsenyyden vaihtoehtona. -Suomi on valuuttakurssimekanismi Ermin jäsen. Kellutus ei tule kysymykseenkään. Piste, sanoi Lipponen.

Kellutuksen tutkiminen on yksi niistä vaatimuksista jonka eduskunnan suuri valiokunta on kirjannut mietintöönsä hallituksen Emu-selonteosta. Lipponen moitti samalla niitä, jotka lykkäävät Emu-kantojaan ja vaativat lisäselvityksiä.
-Kaikenlaisia selvityksiä voidaan tehdä vielä senkin jälkeen, kun asia on päätetty. Tämäkin on tietysti yksi tapa väistää vastuuta, sillä että loputtomasti teettää selvityksiä. Aina voidaan sanoa, ettei ole riittävästi tietoa tästä asiasta, ja panna taas työryhmiä töihin, Lipponen moitti.

Lipponen torjui myös kielteiseen kansalaismielipiteeseen vetoamisen. Niin kauan kuin Emu valmistelut ovat täysin kesken, ja osanottajat vielä auki, ei mielipidetiedusteluihin voi vedota, Lipponen.
-Oppositio ei pääse tästä luistamaan puhumalla siitä, että pitäisi tehdä lakiesitys. Ei tästä vätystelemällä pääse pois.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.