Mainos

Lipponen toivoo kopterihankinnat ratkaisuun

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä on hyvä asia, että eduskunta on ottanut tiukan linjan helikopterihankintoihin. -Toivon, että asia saadaan ratkaisuun, hän sanoi lauantaina Oulussa.

Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi asetti lauantaina varaumia puolustusvoimien helikopterihankinnoille epäillen miljardien arvoisen hankinnan tarpeellisuutta tilanteessa, jossa naapurimaat supistavat puolustusbudjettiaan. Pääministeri totesi, ettei hän ole tietoinen Hassin puheesta.

Kopterihankinta on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 1998-2006. Hallitus antoi perjantaina eduskunnalle lisäbudjettiesityksen, johon helikopterit ja muut uusien valmiusprikaatien hankintavaltuudet sisältyvät.

Toista päivän asiaa, palolakkoa, pääministeri kommentoi toteamalla asian olevan sovittelijan käsissä. Hallitus ei lakkoon puutu. Tyytyväisyytensä pääministeri toi julki sikäli, että osapuolet osallistuvat aktiivisesti asian ratkaisemiseen.

Oulun seutu voittajaksi Pohjan prikaatin alasajossa?

Pohjan prikaatin lakkauttamisen vuoksi on pääministerin mukaan ryhdytty laajimpiin toimenpiteisiin kuin koskaan Suomen historiassa.
-Tärkeintä on, että henkilöstön asemasta huolehditaan, Lipponen korosti.

Viranomaiset ovat etsimässä kompensaatioratkaisuja, pääministeri muistutti. Hän uskoi myös, että muutokset tuovat Oululle uusia kehityksen mahdollisuuksia, uusia työpaikkoja muilta aloilta.
-Lopulta voi käydä niin, että Oulu ja Oulun seutu tulevat voittamaan, pääministeri uskoi.
Esimerkkinä hän mainitsi Oulun yliopiston rakennusinsinöörikoulutuksen lopettamisen, asian, joka on poikinut uusia mahdollisuuksia muilla aloilla.

Pohjan prikaati juhli vuosipäiväänsä kuitenkin vielä lauantaina. Ensi maanantaina tulee kuluneeksi 372 vuotta siitä, kun kuningas Kustaa II Adolf antoi käskyn Pohjanmaan Rykmentin perustamisesta vuona 1626.

Rannikkoseudut menestyvät

Lipponen uskoo Suomen rannikkoseutujen menestyvän. Sen sijaan Sisä-Suomessa on suurempia ongelmia. Tilanne on nyt uudenlainen kuitenkin siten, että "alueet ovat ottaneet oman kehityksen käsiinsä", Lipponen huomautti. Parhaillaan työtään tekevä Pohjois-Suomen työryhmä on pääministerin mukaan hyvä esimerkki tästä.

Muun muassa Kemi-Tornio-seutu on Lipposen mukaan vahvasti kehittymässä. Hän peräsi kuntien välisen yhteistyön edelleen vahvistamista.

Lipponen osallistui Oulun ja Lapin sd-piirien järjestämään Pohjoisten alueiden yhteistyö -tapahtumaan.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.