Mainos

Lipponen toivoo Ahtisaaren jatkavan

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) toivoo, että Martti Ahtisaari olisi käytettävissä toiselle presidenttikaudella. Presidenttipeliä on hänen mielestään kuitenkin hillittävä, ettei se ryöstäydy ennen aikojaan liikkeelle. -Hän ei ole tätä (valmiuttaan toiselle kaudelle) ilmoittanut, enkä ole sitä häneltä edellyttänyt, sanoo Lipponen Iltalehden eilen julkaisemassa haastattelussa.

Onko Ahtisaari sitten itsestään selvä presidenttiehdokas SDP:lle, jos hän haluaa jatkaa? Tähän kysymykseen Lipponen vastaa, että sosiaalidemokraateilla on omat valintaprosessinsa puolueen presidenttiehdokasta nimettäessä. Hän itse kuitenkin lähtee siitä, että jos Ahtisaari on käytettävissä, hän on SDP:n ehdokas seuraavalla kerralla.

Lipponen korostaa haastattelussa, että Suomessa ei oikein hyvin ymmärretä eikä tiedetä, kuinka paljon Ahtisaarta arvostetaan maailmalla. Hän sanoo olevansa suorastaan hämmästynyt siitä, kuinka monella taholla Ahtisaarta tunnetaan ja aina suurella arvostuksella.

-Tulee vastaan esimerkiksi presidenttien kansliapäälliköitä, korkeita virkamiehiä, jotka ovat olleet tekemisissä Ahtisaaren kanssa. Tai hallitusten jäseniä, asiantuntijoita ja aina on yhdensuuntaista, kuinka häntä arvostetaan. Ahtisaaren sana kuuluu eri puolilla maailmaa, hänen yhteytensä ovat uskomattomat, luonnehtii Lipponen Ahtisaarta haastattelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.