Mainos

Lipponen tapasi Kiinan presidentin

Kiinan presidentti Jiang Zemin ja pääministeri Paavo Lipponen keskustelivat aamulla Pekingissä, Lipposen Kiinan-vierailun yhteydessä. Jiang selosti myös Kiinan taloustilannetta, ja kertoi maatalouden kehityksestä. Hänen mukaansa yksityisen viljelyn salliminen on auttanut kasvattamaan tuotantoa niin, että Kiina voi ruokkia oman väestönsä. Keskusteluissa oli esillä myös Suomen tuleva EU-puheenjohtajuus.

Kiina toivoo Suomen vaikuttavan EU:n kauppapolitiikkaan, jotta Kiina pääsisi paremmin markkinoille. Lipponen vakuutti puolestaan Suomen pyrkivän edistämään markkinoiden avautumista. Toisaalta, Suomi ja muut länsimaat toivovat Kiinan jatkavan omien markkinoidensa suojeltujen sektoreiden avaamista.

Jiang muisteli myös presidentti Martti Ahtisaaren vierailua Kiinassa kaksi vuotta sitten. Jiang ja Ahtisaari päättivät silloin pyrkiä siihen, että Suomen ja Kiinan välinen kauppa on kaksinkertaistettava kolmen vuoden sisällä. Lipponen totesi, että aikataulusta ollaan jo edellä, kauppa saattaa kaksinkertaistua jo tämän vuoden sisällä edellisvuoden tasosta.

Jiangin tapaamisen jälkeen Lipponen vihki Nokian uuden pääkonttorin Pekingissä.
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.