Mainos

Lipponen tapaa Schröderin Bonnissa

Pääministeri Paavo Lipponen tapaa liittokansleri Gerhard Schröderin tänään Bonnissa. Työvierailun tarkoituksena on keskustella Agenda 2000 -paketista sekä Saksan tulevasta EU-puheenjohtajuudesta.

Lipposen ja Schröderin odotetaan myös keskustelevan Suomen ja Saksan välisen yhteistyön kehittämisestä, kun Suomesta vuoden vaihteessa tulee unionin puheenjohtajakolmikon eli troikan jäsen. Troikan muodostavat EU:n nykyinen, entinen ja tuleva puheenjohtajamaa. Suomi on erittäin kiinnostunut siitä, että uudistuspaketin aikataulu pitää, ja maatalous- ja aluetukien uudistamisesta sekä unionin tulevasta rahoituksesta päästään sopimukseen suunnitelmien mukaan maaliskuun loppuun mennessä. Muuten on olemassa vaara, että vaikeat neuvottelut siirtyvät Suomen puheenjohtajuuskaudelle eli ensi vuoden loppupuoliskolle.

Suomalaisilla ja saksalaisilla ministereillä on ollut tiiviitä yhteyksiä viikko sitten Wienissä pidetyn EU:n huippukokouksen jälkeen. Maatalousministeri Kalevi Hemilä tapasi keskiviikkona saksalaisen kollegansa Karl-Heinz Funken Brysselissä, ja tiistaina ulkoministeri Joschka Fischer teki pikavierailun Helsinkiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.