Mainos

Lipponen tapaa Romanian johtoa

Romanian pyrkimys EU-jäsenyyteen on pääaiheena tänään, kun pääministeri Paavo Lipponen tapaa Romanian johtoa Bukarestissa.

Tampere

Vierailun isäntänä toimii pääministeri Mugur Isarescu. Lipponen tapaa myös presidentti Emil Constantinescun sekä ulkoministeri Petre Romanin.

Romania aloitti viiden muun maan joukossa EU-jäsenyysneuvottelut tänä keväänä, mutta jäsenyys on vielä kaukainen tavoite. Maan talous osoittaa kuitenkin elpymisen merkkejä, ja tälle vuodelle odotetaan jo positiivisia kasvulukuja monien vuosien alamäen jälkeen.

Romaniassa käydään tänä vuonna paikallisvaalit kesäkuussa ja presidentin- sekä parlamenttivaalit marraskuussa. Lipponen jatkaa jo iltapäivällä Romaniasta naapurimaahan Unkariin, joka on edennyt EU-valmisteluissaan selvästi pitemmälle.

Lipponen puhuu kansainvälisen kauppakamarin järjestämässä konferenssissa, jonka aihe on EU:n laajentuminen. Konferenssiin osallistuvat myös ulkoministeri Janos Martonyi ja EU:n laajentumisesta vastaava komissaari Gunter Verheugen.

Ranskan pääministeri Lionel Jospin lopettelee tänään Budapestin-vierailuaan. Lipposen ja Jospinin tapaamista ei ole virallisessa ohjelmassa. Huomenna Lipponen tapaa presidentti Arpad Gönczin ja pääministeri Viktor Orbanin. Orban ja Lipponen käyvät Komaronin kaupungissa avaamassa Nokian tehtaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.