Mainos

Lipponen sivuun EU-kokouksesta sairauden takia

Pääministeri Paavo Lipponen ei osallistu EU:n huippukokoukseen Lissabonissa. Syynä poisjääntiin on virusperäinen vatsainfektio. Hän ei myöskään osallistunut eduskunnan tämänpäiväiseen välikysymyskeskusteluun.

Paavo Lipponen

Lipponen peruutti matkan lääkärin suosituksesta. Valtioneuvosto päätti tänään ylimääräisessä istunnossaan, että pääministerin sijaisena kokouksessa toimii valtiovarainministeri Sauli Niinistö . Suomen toisena edustajana on presidentti Tarja Halonen. Mukana on myös ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokous pidetään huomenna ja perjantaina.

Lipposen oli määrä lähteä matkalle iltapäivällä. Tieto Lipposen vatsasairaudesta tuli esiin aamulla, kun hän päätti viikon kestäneen isyysvapaansa. Tauti oli iskenyt häneen eilisiltana. Osa Lipposen perheestä on myös tiettävästi sairaana.

Lipponen ei joudu jäämään ensimmäistä kertaa pois huippukokouksesta. Kesällä 1996 hän oli lähdössä huippukokoukseen Italian Firenzeen. Odotellessaan Kesärannassa kuljetusta lentokentälle hän tuli huonovointiseksi ja siirtyi levolle. Huonovointisuus paljastui pian munuaiskivikohtaukseksi. Kun tämä sinänsä vaaraton kohtaus iskee, ihminen on kivuissaan jokseenkin kykenemätön tekemään yhtään mitään. Tuolloinkin Niinistö joutui pikakomennuksella pääministerin sijaiseksi.

Myös saman vuoden syksyllä Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Kööpenhaminassa Lipposen terveys herätti huomiota. Lipponen joutui sydämen rytmihäiriön vuoksi käymään sairaalassa tarkastuksessa. Tuolloin ihmetystä herätti, että tietoa ei kerrottu julkisuuteen moneen tuntiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.