Mainos

Lipponen pyysi anteeksi päätoimittajilta

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen on pyytänyt anteeksi kielenkäyttöään tämän viikon Apu-lehden kolumnissa.

Ilkan ja Keskisuomalaisen päätoimittajat Kari Hokkanen ja Erkki Laatikainen ovat saaneet Lipposelta kirjeen, jossa tämä pyytää anteeksi heistä käyttämiään sanoja. Kolumnissaan Lipponen luonnehti heitä "maakuntiaan terrorisoiviksi satraapeiksi".

Lipponen kertoo itse pahoittelukirjeestään Keskisuomalaisen haastattelussa. Lipposen mukaan hän yritti poistaa sanat jutun tarkistusvaiheessa, mutta Apu-lehden poikkeusaikataulun vuoksi se oli myöhäistä.

- Olen tästä hyvin pahoillani sen takia, että en todellakaan halua vähätellä. Päinvastoin arvostan suuresti sitä työtä, jota sekä Erkki Laatikainen että Kari Hokkanen ovat tehneet maakuntiensa hyväksi. Tällaiset ylilyönnit eivät ole ollenkaan paikallaan, kun puhutaan heidän panoksistaan, Lipponen sanoo.

Samassa haastattelussa Lipponen torjuu Anneli Jäätteenmäen epäilyn, että hän olisi kirjoituksellaan pyrkinyt vaikuttamaan kohta alkavan Irak-oikeudenkäynnin lopputulokseen.

- Kun hän puhuu Irak-asiasta, siitä puuttuu vain se, että minut julistettaisiin syypääksi Irakin sotaan, Lipponen heittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.