Mainos

Lipponen: Puolustusyhteistyöhön omien edellytysten mukaisesti

Eduskunnan puheenjohtajan ja SDP:n puheenjohtajan Paavo Lipposen mukaan EU:n puolustusyhteistyön kriteereitä määriteltäessä on otettava huomioon jäsenmaiden puolustuksen erityisluonne. Jäsenmaiden on voitava antaa panoksensa omien edellystensä mukaan. Lipponen puhui Wienissä Itävallan parlamentin varapuhemiehen Heinz Fischerin 65-vuotispäivillä.

Paavo Lipponen

SDP:n puheenjohtajan puhemies Paavo Lipposen mielestä EU:n puolustusyhteistyön kriteereitä määriteltäessä on otettava huomioon jokaisen jäsenmaan puolustuksen erityisluonne. -Pääasia on, että halukkaat jäsenmaat voivat antaa panoksensa omien edellytystensä mukaan. Me haluamme sellaisen panoksen antaa, Lipponen sanoi lauantaina Wienissä Itävallan parlamentin varapuhemiehen Heinz Fischerin 65-vuotispäivillä pitämässään puheessa.

Lipposen mukaan EU tarvitsee sotilaallisen välineen yhteiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalleen ollakseen rauhanjärjestö. Puolustusyhteistyötä on hänen mielestään kehitettävä määrätietoisesti ja vakain askelin. Lipponen muistutti, että Suomelle puolueettomuuspolitiikka on aina ollut väline kansallisten etujen turvaamiseen eikä itsetarkoituksellista politiikkaa.

-Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että uudessa Euroopassa tekisimme ikään kuin täyskäännöksen entiseen verrattuna. Linjassamme jatkuu perimmäinen pyrkimys lujittaa rauhaa ja rakentaa yhteistyötä. Lipposen mukaan nyt on kyse globaaleista haasteista, ei enää pienen maan asemoitumisesta idän ja lännenvälissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.