Mainos

Lipponen: Puolustusselonteko valmistuu huomenna

Pääministeri Paavo Lipponen uskoo, että kiistelty puolustusselonteko saadaan huomenna hallituksessa valmiiksi. Viime hetken kädenvääntö koskee puolustusmenojen tasokorotusta, jota vasemmistoliitto haluaisi pienentää. Eniten porua herättäneiden taisteluhelikopterien hankinnasta ei vielä aiota päättää mitään, vaan erilaisia uusia asejärjestelmiä tutkitaan ja hankintapäätös tehdään vuonna 2005.

Paavo Lipponeen

Vielä pari viikkoa sitten SDP:n eduskuntaryhmä ei hyväksynyt puolustusselontekoon edes mainintaa taisteluhelikoptereista, mutta osana maavoimien tulevien asejärjestelmien selvittelyä, sekin näyttää nyt kelpaavan.

Lipponen sanoo, että taisteluhelikopterihankinnan lisäksi, lähivuosina aiotaan selvittää panssarivoimien uusimista sekä uusia tykistö- ja panssarintorjunta -asejärjestelmiä. Lopullisen päätöksen maavoimien uusista aseista, hallitus siirtää suosiolla vuoteen 2005. Hallituksen sisällä riidellään kuitenkin vielä siitä, kuinka paljon puolustusmenoja nostetaan. Vasemmistoliitto ei hyväksy kaavailtua 10.8 miljardin markan menotasoa.

Armeija joutuu joka tapauksessa säästämään. Sota-ajan toinen panssariprikaati lakkautetaan, mikä vähentää koulutustarvetta Parolan varuskunnassa. Tilalle tulee kuitenkin ilmatorjuntajoukkoja. Turun it-rykmentti sen sijaan lakkautetaan, ja Haminan ilmatorjuntakoulutus siirretään Vekarajärvelle. Myös Hangon rannikkopatteristo ja eräitä muita rannikkojoukkoja on lakkautuslistalla, samoin kuin ainakin neljä varikkoa. Lopullisia leikkauslistoja ei kuitenkaan vielä ole julkistettu, eikä myöskään päätetty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.