Mainos

Lipponen puolustaa Niinistö-lausuntojaan

Pääministeri Paavo Lipponen puolustaa lausuntoaan valtiovarainministeri Sauli Niinistön tueksi. Lipponen moittii tiedotusvälineiden tulkintoja Uutispäivä Demarin kolumnissa.

Lipponen viittaa uutisointiin hänen puheestaan viime keskiviikon puoluevaltuustossa. Tuki Niinistölle ei hänen mukaansa ollut mitään "ylistystä", kuten joissakin tiedotusvälineissä on Lipposen mukaan esitetty. -Jos toteaisin kenestä tahansa ministeristä, että tämä hoitaa hommansa, ei se olisi mitään ylistystä. Ei kai valtiovarainministeriä kohoteta "jumalaiseen asemaan", niin kuin Pertti Paasio sanoo minun tekevän, jos hänestä sanotaan, että hän osaa sanoa "ei".

Lipponen kutsuu ilmiötä Niinistö-kompleksiksi. -Kompleksi saa märkähattujournalismissa sellaisen muodon, että Niinistö määrää ja SDP (Lipponen) tekee niin kuin käsketään. Lipponen kirjoittaa, että Niinistö toteuttaa hallituksen yhteistä, hallitusohjelmassa ja yhteisissä kannanotoissa omaksuttua politiikkaa. Pidättyväinen menolinja on myös sosiaalidemokraattista politiikkaa. Lipposen mukaan hänen kysymyksensä "kuka tulisi tilalle, jos Niinistö ei kelpaa" oli osoitettu niille, jotka kiukuttelevat budjettipolitiikasta ja nimenomaan Niinistölle. Niinistö ei Lipposen mukaan toki ole korvaamaton, mutta hänen paikalleen olisi valittava joku muu sanomaan "ei". SDP:lläkin on useita mahdollisia ehdokkaita, naisten joukossa esimerkiksi kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ja työministeri Tarja Filatov, Lipponen mainitsee.

Lipponen paheksuu sekä oppositiossa että hallitusryhmien sisällä näkyvää taipumusta haluta rahaa hyviin tarkoituksiin, ottamatta vastuuta asioiden panemisesta tärkeysjärjestykseen. -Lopputulos on pahimmillaan se, että muut hyvät asiat saavat rahansa, minkä jälkeen ihmetellään, kun köyhyyden torjuntaan ei enää riitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.