Mainos

Lipponen: Puheenjohtajapeli ennenaikaista

SDP:n puheenjohtaja Lipponen pitää arvailuja ensi kesän puheenjohtajavalinnasta ennenaikaisena.

Paavo L.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Paavo Lipponen pitää ennenaikaisena ryhtyä arvailemaan puolueen puheenjohtajavalintaa ensi kesänä. Hän ei tänään paljastanut omia suunnitelmiaan eikä sitä, onko hän itse päättänyt asettua ehdolle vai ei.

-Vasta ensi vuonna on SDP:llä puoluekokous. On ennenaikaista vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä tällaisista tutkimuksista. Ei tiedetä, ketä on ensi vuonna käytettävissä SDP:n puheenjohtajaksi. Jos tulee äänestys, se tilanne on aivan toisenlainen kuin tällaisissa tutkimuksissa, Lipponen sanoi STT:lle Riiassa.

Lipponen lupasi ilmoittaa aikeistaan hyvissä ajoin ennen ensi vuoden kesäkuuta, jolloin SDP:n puoluejohtajuus on katkolla.

-Minulle on tärkeää se, että nyt toimin pääministerinä ja siinä tehtävässä saan tuen - ja se minulla on. Lipponen kommentoi MTV3:n Sunnuntairaportin teettämää kyselyä, jonka mukaan demarien piirihallitusten jäsenten keskuudessa on haluja vaihtaa sekä puoluejohtajaa että hallituspohjaa.

Vastanneista piirihallitusten jäsenistä vain 23 prosenttia halusi Lipposen jatkavan puheenjohtajana vuoden 2002 puoluekokouksen jälkeen. Toiseksi suosituin ehdokas oli ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.), jota kannatti 13 prosenttia. Viidennes ei halunnut nimetä puheenjohtajasuosikkiaan, 10 prosenttia mainitsi työministeri Tarja Filatovin nimen, yhdeksän prosenttia kannatti EU-komissaari Erkki Liikasta ja yhtä moni kansanedustaja Jouni Backmania. Yli puolet vastanneista demareista halusi myös uuden hallituspohjan, jossa keskusta olisi mukana. Kolmasosa halusi jatkaa yhteistyötä kokoomuksen kanssa. Lipponen piti tutkimuksessa ilmenevää tyytymättömyyttä merkkinä vaalikauden puolivälin paineista.

-Ei tässä ole minun näkökulmastani kilpailua menossakaan. Nyt pitää keskittyä ... vaalikauden puolivälissä on ymmärrettävää että on paineita ja toiveet ovat korkealla. Lähiviikkoina käydään puolueen piirissä keskustelua tavoitteista.

Kysely oli lähetetty 184:lle SDP:n piirihallitusten jäsenelle, joista 54 prosenttia eli 105 henkilöä vastasi. MTV3 kartoitti myös keskustan ja kokoomuksen kenttäväen mielipiteitä puheenjohtajista ja hallitusyhteistyöstä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.