Mainos

Lipponen: Polttoaineveroa ei lasketa

Pääministeri Paavo Lipponen torjuu tiukasti vaatimukset polttoaineveron alentamisesta. Lipponen sanoi SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa, että finanssipolitiikan tiukan linjan täytyy pitää syksyn budjettikäsittelyssä myös näitä paineita vastaan.

Lipponen huomautti, ettei kuljetusalan kaikkia ongelmia voida ratkaista puuttumalla polttoainekustannuksiin. Hän viittasi alan ylikapasiteettiin ja metsäyhtiöiden kanssa tehtyihin mahdollisesti kohtuuttomiin sopimuksiin.
Lipponen arvioi, että polttoaineiden hinnat tulevat laskemaan raakaöljyn hinnan alentuessa ja myös siksi, että "jalostajien ja jakelijoiden rahastus nykytasolla ei enää kovin pitkään onnistu".

"Eduskunta älköön kaatako tupoa"

Puoluevaltuuston kokouksessa Lipponen myös varoitti haliituskumppaneita ja oppositiota vaarantamasta työmarkkinailmapiiriä tuloneuvotteluiden alkaessa. Lipponen antoi ymmärtää, että tuloneuvottelut saattavat vaarantua, mikäli eduskunta muuttaa hallituksen työsopimuslakiesitystä.

Keskusta vaatii yhä polttoaineveron alentamista


Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa, että polttoaineveron alennus on tehtävä hallitusti ja määräaikaisesti.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ilmoitti eilen toistamiseen, että hallitus ei aio alentaa polttonesteiden verotusta. Pekkarinen syyttää hallitusta voimattomuudesta markkinavoimien edessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.