Mainos

Lipponen perää isoilta EU-mailta avoimuutta

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kehottaa suuria EU-maita Saksaa, Ranskaa ja Britanniaa kertomaan avoimesti keskinäisissä huippukokouksissa tekemistään päätöksistä.

Tänään SDP:n Eurooppa-seminaarissa puhunut Lipponen kyseli, mitä viime viikon kolmen suuren kokouksessa oikein sovittiin.

-Ovatko nämä maat järjestäneet jonkinlaisen eurooppalaisen yleisen informaatiokierroksen? En ole kuullut vielä sellaisesta. Kuka siitä vastaa?, Lipponen pohti.

Lipposen mukaan riski piilee siinä, että nämä maat kuitenkin " jos eivät julkisesti, niin ainakin siinä pöydän vieressä hoitavat omia etujaan". Lipponen myönsi, että on odotettavaa ja luonnollistakin, että suuret maat osoittavat johtajuutta.

-Mutta johtajuuteen kuuluu, että ollaan avoimia, pyritään pitämään Eurooppa yhtenäisenä ja että pelisäännöt ovat kaikkia varten, hän painotti.

Lipposen mielestä tämän osalta on oltava hyvin tarkkana, kun Euroopan parlamentin vaalit ovat tulossa. Hän varoitti luomasta sellaista väärää käsitystä, että suuret maat määräävät unionissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.