Mainos

Lipponen perää EU-keskustelua todellisista kysymyksistä

Paavo Lipposen mielestä olisi luotava rakenteet keskustelulle, joka koskee mm. maahanmuuttopolitiikan, talouspolitiikan ja työelämän todellisia kysymyksiä.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen kannustaa suuntaamaan EU-keskustelua todellisiin kysymyksiin. Pelkkä EU-kampanjointi tai -valistus ei riitä, jotta kansalaiset sitoutuisivat unioniin.

-Aatteellisen sitoutumisen tilalle pitäisi tavoitella kansalaisten hyväksyntää politiikan sisällölle ja sitä kautta välineistölle, Lipponen sanoi tänään Kajaanissa.

EU:n institutionaalisiin kysymyksiin keskittyminen ei Lipposen mielestä edesauta kansalaisten osallistumista, pikemminkin päinvastoin.

-On luotava rakenteet keskustelulle, joka koskee ulkosuhteiden, maahanmuuttopolitiikan, talouspolitiikan, työelämän ja muiden alojen todellisia kysymyksiä.

Mukaan on saatava niin kansalliset kuin EU-tason vaikuttajat. Lipponen kuitenkin varoittaa luomasta uusia instituutioita.

Kajaanissa järjestetty Eurooppalainen kansanvalta ja alueiden Eurooppa -juhlaseminaari oli osa eduskunnan 100-vuotisjuhlallisuuksia. Seminaarin osallistujat näkivät päivän päätteeksi kutsuvierasennakkona ohjaaja Juha Hurmeen sovituksen Ilmari Kiannon klassikosta Punainen viiva.

Kajaanin kaupunginteatteri viettää eduskunnan tavoin 100-vuotisjuhlia, ja uusi sovitus on nimetty juhlavuoden näytelmäksi. Varsinainen ensi-ilta on ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.