Mainos

Lipponen: Pelkkä tupo ei riitä talouspolitiikan veturiksi

Turun Sanomien kolumnissaan eduskunnan puhemies Paavo Lipponen vaatii, että keskitetyn tuloratkaisun ohella hallitus jatkaisi toimia, jotka vähentävät työttömyyttä ja köyhyyttä.

SDP:n puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen katsoo, että hallituksen tulisi jatkaa rakenteellisten uudistusten tekemistä. Vaikka keskitetty tuloratkaisu edistää työllisyyttä ja jatkaa vuonna 1995 aloitettua pitkäjänteistä talouspolitiikkaa, se vaatii Lipposen mukaan edelleen johdonmukaista työttömyyttä ja köyhyyttä vähentävää politiikkaa.

Lipponen toteaa Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa, että palkansaajan tulovero on edelleen korkealla tasolla suhteessa pääomatulojen verotukseen. Tekemättä ovat myös ratkaisut opiskeluaikojen tiivistämisestä. Lisäksi ikääntyvien työssä pitämisen kannustimia olisi tarpeen vahvistaa.

Lipponen neuvoo myös presidentti Tarja Halosta kysymään presidentti Vladimir Putinilta ensi tiistain Venäjän-vierailullaan, voisiko Venäjä jatkaa omalla puolellaan Lahti-Luumäki- ja Lappeenranta-Imatra-liikennehankkeita, joiden kunnostamisesta hallitus tupon yhteydessä teki päätökset.

Tupon osalta Lipponen toivoo sopimukselta riittävää kattavuutta, jotta neuvottelukyvyttömyys liittotasolla ei kaataisi koko rakennelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.