Mainos

Lipponen: Panssarit voisi vaihtaa koptereihin

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan taisteluhelikopterit voisivat korvata panssarit mietittäeesä Suomeen uutta pääasejärjestelmää.

kysymys taistelukoptereista liittyy ratkaisuun maavoimien pääasejärjestelmästä. Ratkaisu tulee vastaan lähivuosina, sillä panssarit ovat pian vanhentuneet ja olisi tehtävä päätös korvataanko ne uusilla vai ei.

Lipponen sanoi Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla, että valintaa ei voi tehdä vielä, mutta kaikki vaihtoehdot on selvitettävä perusteellisesti. Valittavan asejärjestelmän on turvattava liikkuvuus ja tulivoima, jotta mahdollinen strateginen isku voidaan torjua. Panssariprikaatin uusiminen maksaa Lipposen mukaan 18-20 miljardia markkaa. Raskaaseen torjuntaan käytettävä helikopteripataljoona taas maksaa noin puolet siitä.

Lipponen sanoi uskovansa, että hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko saadaan hyväksyttyä. Seuraava käsittely on 1. kesäkuuta. Selonteossa on määrä ottaa kantaa myös varuskuntien sulkemiseen. Lipposen mukaan suljettaviksi voi joutua muutama varuskunta Etelä-Suomessa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.