Mainos

Lipponen paljastaa aikeensa maaliskuussa

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kertoo puoluevaltuuston kokouksessa tulevaisuudensuunnitelmistaan.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kertoo 9. maaliskuuta, aikooko hän asettua uudelleen ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Tuolloin on koolla SDP:n puoluevaltuusto.

- Jos jaksatte siihen asti odottaa sitä yllättävää ilmoitusta, joka siellä tulee. Pyydän kärsivällisyyttä, Lipponen naureskeli tänään tiedotustilaisuudessa.

Lipponen on johtanut puoluetta vuodesta 1993.

Presidenttiehdokas nimetään syksyllä

Lipponen myös vahvisti puoluesihteeri Eero Heinäluoman luonnosteleman aikataulun presidenttiehdokkaan asettamisesta. Hän sanoi pitävänsä luontevana, että SDP tekee päätöksensä presidenttiehdokkaan asettamisesta syksyn puoluevaltuustossa.

- Se on täysin riittävä aikataulu, jossa voidaan keskustelua käydä. Meidän eikä yleisönkään kannalta ei ole mielekästä käydä loputonta vaalikampanjaa, vaikka se tietysti median kannalta on mukavaa hämmennettävää.

Syysvaltuuston päivämäärää ei ole vielä päätetty. Jos presidenttiehdokkaita on useampi, järjestetään SDP:ssä sääntöjen mukaan jäsenäänestys ehdokkaasta.

Käytännössä kysymys on presidentti Tarja Halosen päätöksestä. Presidentti ei ole vielä paljastanut, milloin hän kertoo, lähteekö hän uudelleen ehdolle vai ei. Lipponen on jo aiemmin vedonnut Haloseen, jotta tämä asettuisi uudelleen ehdolle.

”Itälän Rusi-kertomus paikkansapitävä”

Lipposen mukaan entisen sisäministerin Ville Itälän kertomus oppositiojohtaja Esko Ahon informoinnista Rusi-tapauksessa pitää paikkansa. Lipponen sanoi Itälän kertoneen "asiat niin kuin ne ovat".

- En voi rivi riviltä sitä vahvistaa, mutta kyllä hän kertoi sen asioiden kulun aivan oikein.

Omalta osaltaan Lipponen pyysi asiaan liittyen odottamaan asiakirjojen julkituloa.

- Selvitys, jonka annoin oikeusasiamiehelle, pätee minun osaltani, hän korostaa.

Nykyinen europarlamentaarikko Ville Itälä on sanonut kertoneensa itse keskustan entiselle puheenjohtajalle Esko Aholle ulkoasiainneuvos Alpo Rusiin kohdistuvista vakoiluepäilyistä touko-kesäkuussa 2002. Hän on kertonut sopineensa asiasta silloisen pääministerin Paavo Lipposen kanssa.

Rusi-vuoto on parhaillaan eduskunnan oikeusasiamiehen selviteltävänä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 20.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.