Mainos

Lipponen on julkisuusjohtaja

Pääministeri Paavo Lipponen saa puoluejohtajista ylivoimaisesti eniten julkisuutta.

Lipponen

Pääministeri Paavo Lipponen saa suomalaisista puoluejohtajista ylivoimaisesti eniten julkisuutta. Suhteessa julkisuuden määrään, Lipponen saa eniten myös kielteistä julkisuutta. Suurin osa Lipposen niin kuin muidenkin puoluejohtajien saamasta julkisuudesta on kuitenkin sisällöltään neutraalia. Tiedot käyvät ilmi MTV:n uutisten Observer Finlandilta tilaamasta selvityksestä.

Selvityksen mukaan kokoomuksen Ville Itälä saa toiseksi eniten julkisuutta ja vasemmistolliiton Suvi-Anne Siimeskin näkyy julkisuudessa enemmän kuin keskustan Anneli Jäätteenmäki.

MTV:n selvityksessä on seurattu lähes neljääkymmentä valtamediaa joulukuun puolesta välistä lähtien.

MTV:n uutiset seuraa puoluejohtajien saamaa julkisuutta joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun.
Käytännössä selvitys tehdään seuraamalla lähes neljänkymmenen niin kutsutun valtamedian sisältöä. Puoluejohtajiin liittyvät sisällöt myös arvioidaan, joko neutraaleiksi, myönteisiksi tai kielteisiksi.

Observer Finlandin analyytikko Leena Launonen:

- Meillä on tietty menetelmä, tietyt kriteerit jonka mukaan myönteisyys ja kielteisyys arvioidaan eli kaikki meidän mediaseuraajamme noudattavat näitä samoja kriteereitä. Samat jutut tulevat useampaan kertaan esiin silloin kun uutinen on levinnyt laajasti eri medioihin. Esimerkiksi mielenkiintoinen uutinen, joka uutisoidaan laajasti eri maakuntalehdissä, televisiossa, tulee silloin esiin useampaan kertaan.

Selvityksen ensimmäinen osa tehtiin joulukuun kahden viimeisen viikon aikana.

Ministerijulkisuus näyttää suurelta, oppositiojohtaja Jäätteenmäki sijoittuu julkisuusmittarissa vasta neljänneksi. Politiikassa hiljainen jouluaika tosin saattaa vaikuttaa tulokseen.

Lipponen saa suhteellisesti eniten myös kielteistä julkisuutta. Pääministerin asema näkyy. Myös Jäätteenmäki saa kritiikkiä. Itälän ja Siimeksen julkisuus on paljon neutraalimpaa.

Mutta toisin kuin Lipponen, Jäätteenmäki saa suhteellisesti mitattuna runsaasti myös myönteistä julkisuutta. Ja RKP:n Jan-ErikEnestamin kohtelu pääasiassa ruotsinkielisessä mediassa on valtaosin myönteistä.

Puoluejohtajien tv-julkisuus oli tutkimusajankohtana pääosin neutraalia, vain Lipponen sai ruudussa myös negatiivista julkisuutta. Sellaiseksi tulkitaan muun muassa poliittisten vastustajien Lipposeen kohdistamat haukut.

Ajankohdan lisäksi, tuloksiin saattavat vaikuttaa myös yksittäiset asiat ja niiden saama julkisuus. Jopa yleisönosastokirjoitukset lasketaan. Seuraavissa julkisuusmittareissa, näkynee myös vaalien lähestyminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.