Mainos

Lipponen: Oikeudenmukaisuutta yrityksiin

Paavo Lipponen toivoo oikeudenmukaisuutta yritysten palkitsemisjärjestelmiin. Lipponen toteaa myös, että työntekijöiden panos yritysten kehittämisessä on unohdettu.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen toivoo, että eduskunnan talousvaliokunnan selvitys Fortumin optioista valmistuu mahdollisimman nopeasti.

Lipposen mukaan voitonjaon kehittämisellä olisi mahdollista hillitä optioiden ja muiden yritysjohdon palkitsemisjärjestelmien tulonjakoa vinouttavaa vaikutusta yleisemminkin.

- Globaalissa ympäristössä yritysjohdon palkitsemisjärjestelmä ei voi kovin paljon poiketa kansainvälisestä käytännöstä. On kuitenkin kyettävä huolehtimaan siitä, että tuulen tuomat voitot jaetaan oikeudenmukaisesti ottaen huomioon myös kuluttajien edut.

Lipposen mielestä työmarkkinoilla tulkitaan myös yt-lakia nyt tavalla, joka ei enää vastaa lain tarkoitusta. Työntekijöiden pitäminen mukana yrityksen kehittämisessä on monessa tapauksessa unohdettu ja tilalle on tullut kasvoton saneeraustyyli.

Lipposen mukaan työntekijät ovat varmasti valmiita joustamaan, kun he riittävän tiedon perusteella voivat itse päätellä yrityksen tilan ja osallistua oikeisiin neuvotteluihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.