Mainos

Lipponen: Nato-kysymys vaatii perusselvityksen

Puhemies Paavo Lipponen kaipaa perusteellisia selvityksiä Naton täysjäsenyydestä. Lipposen mielestä puolueiden ei tulisi lukita Nato-kantojaan ennen kuin Natoa koskevat kysymykset on perusteellisesti selvitetty.

Naton täysjäsenyyden harkinta edellyttää laajoja selvityksiä hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon muodossa. Tämän takia puolueiden ei pitäisi lukita Nato-kantojaan ennen kuin puolustusliittoa koskevat kysymykset on perusteellisesti selvitetty, pohtii eduskunnan puhemies Paavo Lipponen Turun Sanomissa ja Hämeen Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.

Lipposen mukaan poliittisesti läheisempi Nato-suhde on tarpeen Suomen kansainvälisen uskottavuuden ja rauhanturvaperinteen ylläpitämiseksi. Askel rauhankumppanuudesta Naton jäsenyyteen on kuitenkin poliittisesti niin pitkä, että vakaa harkinta on paikallaan.

Lipposen mukaan Naton kehityslinjojen punnitseminen, kuten millainen Yhdysvaltojen rooli liitossa on tulevaisuudessa, on selvitettävä päätöksenteon perustaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.