Mainos

Lipponen: Nato-kantoja ei tarvita ennen vaaleja

Lipposen mielestä vielä on tehtävä paljon selvitystyötä ennen kuin Nato-jäsenyyteen voidaan ottaa kantaa.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen katsoo, että Suomen kantoja mahdolliseen Nato-jäsenyyteen ei ole syytä kertoa ennen eduskuntavaaleja. Lipponen torjuu muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen esittämän vaatimuksen siitä, että puolueet paljastaisivat Nato-kantansa ennen vaaleja.

Lipponen perustelee kantaansa Kalevan haastattelussa sillä, että "turvallisuuspolitiikka on liian suuri asia, että se pantaisiin palloteltavaksi kyllä tai ei -tyyliin". Hän varoittelee, että asialle voidaan tehdä vahinkoa vaatimalla yksiselitteisiä kantoja tilanteessa, jossa niitä ei puolueilla ole.

Lipposen mukaan on vielä paljon selvitettävää ennen kuin jäsenyyteen voidaan ottaa kantaa. Seuraavan turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä jäsenyyttä voidaan pohtia tarkemmin.

Lipponen perää poliitikoilta enemmän asiapuhetta ja Suomen tulevaisuuden linjauksia henkilöhaukkumisen sijasta. Demokratian toteutumisen kannalta on vaarana, että vaaleihin mennään nyt tärkeässä asiassa niin sanotusti sammutetuin lyhdyin.

Hän ei pidä parlamentarismin hengen mukaisena, että hallitus tehtailee eduskunnan tilauksesta selontekoja, vaikka sillä ei ole esittää linjauksia.

- Opposition tehtävä on esittää vaihtoehdot, hän muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.