Mainos

Lipponen: Nato-jäsenhakemus ei ole ajankohtainen

Nato-jäsenyyden lisäksi Lipponen puuttuu ilmasto- ja energiapolitiikkaan. Hänen mielestään tulee panostaa uusiutuviin energialähteisiin, mutta ei saa unohtaa ydinvoimaa.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sanoo, ettei Suomen tule hätiköidä mahdollisen Nato-jäsenyyden hakemisen kanssa. Lipponen toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että hakemukseen tarvitaan laaja poliittinen yhteisymmärrys ja kansalaisten tuki.

Lipposen mielestä Euroopan unioni ei voi sotilaallisesti korvata Natoa. EU:n ja Naton yhteistyö saattaa sen sijaan tulevaisuudessa muuttaa Nato-jäsenyyden luonnetta Suomen näkökulmasta.

- On paljon asioita, joita pitää selvittää. Nyt ei todellakaan ole mitään edellytyksiä jättää jäsenhakemusta Natoon, Lipponen sanoo.

Kotimaan politiikassa Lipposen akuutti huolenaihe on ilmasto- ja energiapolitiikka. Hänen mielestään keskustelu uhkaa mennä sivuraiteille, vain uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoon.

Lipposen mukaan Suomen tulee panostaa uusiutuviin energialähteisiin, mutta ne eivät ehdi yksin auttamaan tarpeeksi nopeasti.

- Tarvitaan monipuolista energiavalikkoa, johon kuuluu ydinvoima. Ei sekään ratkaise, mutta ilman sitä vähennystavoitetta ei kyetä saavuttamaan, Lipponen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.