Mainos

Lipponen moitti Niinistöä ja Hämäläistä

Pääministeri Paavo Lipponen arvosteli tänään Suomen Pankin pääjohtajaa Sirkka Hämäläistä ja valtiovarainministeri Sauli Niinistöä näiden Suomen Pankin johtajavalintoja koskeneista lausunnoista. Lipposen mielestä lausunnot ovat politisoineet asian.

Suomen Pankkiin ollaan nimittämässä uutta pääjohtajaa Euroopan keskuspankin johtajaksi siirtyvän Hämäläisen tilalle. Samassa yhteydessä on ryhdytty käymään keskustelua SP:n johtokunnan suuruudesta. Lipponen korosti, että ratkaisut kuuluvat eduskunnan valitsemalle pankkivaltuustolle ja tasavallan presidentille. Hallitus toimii asiassa vain välittäjänä.
- On erittäin valitettavaa, että asia on politisoitu sillä tavalla, että on lähdetty ottamaan kantaa Suomen Pankin johtokunnan jäsenten lukumäärään muilta tahoilta kuin pankkivaltuusmiesten piiristä. Valitettavaa on se, että myöskin pääjohtajakysymyksessä on lähdetty ennenaikaisesti ottamaan kantaa, Lipponen sanoi.

Lipposen mielestä kannan ottaminen keskuspankin johtokunnan jäsenten lukumäärään on kannan ottamista pääjohtajakysymykseen.
- Olen pahoillani siitä, että pääjohtaja Sirkka Hämäläinen katsoi tarpeelliseksi lähteä lausumaan käsityksiään Suomen Pankin johtokunnan lukumääräkysymyksessä juuri sen jälkeen, kun on säädetty laki, jonka mukaan siellä voi olla kuusi jäsentä. Tämä on pankkivaltuusmiesten asia ja ihmettelen sitä, että pääjohtajan pitäisi tietää, että tämä on myöskin poliittinen kysymys, Lipponen sanoi.

Lipposen mielestä asia on politisoitu myös siten, että hallituksen piiristä on lähdetty ottamaan kantaa johtokunnan jäsenmäärään. Lipponen ei maininnut ketään nimeltä, mutta arvostelu kohdistuu valtiovarainministeri Niinistöön. Niinistö sanoi torstaina, että hän oli jo viime lokakuussa valmis pienentämään johtokuntaa, kun Harri Holkerin seuraajaksi nimitettiin Matti Korhonen. Nyt hän on pyrkinyt pitämään kantansa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.