Mainos

Lipponen: Miinat osa uskottavaa puolustusta

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mukaan jalkaväkimiinat tekevät Suomen puolustuksesta uskottavan.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sanoi Euroopan parlamentin täysistunnossa, että jalkaväkimiinat ovat merkittävä osa Suomen puolustusta. Hänen mielestään Suomen tulee säilyttää uskottava puolustus jatkossakin. Lipponen korosti samalla, että miinoja koskevat päätökset kuuluvat Suomen hallitukselle.

Lipponen on samoilla linjoilla puolustusministeri Matti Vanhasen kanssa, joka sanoi eilen Aamulehden haastattelussa haluavansa säilyttää jalkaväkimiinat osana suomalaista puolustusjärjestelmää. Vanhasen mielestä nykyhallitusta ei sido puolustusselontekoon kirjattu tavoite hävittää miinat vuoteen 2010 mennessä.

Vanhasen mukaan miinojen korvaamisesta ei ole keskusteltu koko hallituksen piirissä, mutta taloudellisesti asia on lyöty täksi vaalikaudeksi lukkoon. Menokehyksiin ei ole varattu rahaa miinojen korvaamiseen, joten puolustusministeriö tuskin ryhtyy viemään asiaa eteenpäin.

Miinat kieltävän Ottawan sopimuksen ulkopuolelle jättäytyneen Suomen tavoitteena on ollut liittyä kieltoon vuonna 2006 ja hävittää miinat vuoteen 2010 mennessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.